2016. november 18., péntek

Alkoholtilalom - dohánymutyi - fenyegetőzés - esküszegés

A történet még augusztusban kezdődött. A tatabányai Fidesz úgy döntött, hogy a közterületi rendbontásokra az éjszakai alkoholtilalom a megfelelő válasz. Már akkor is jeleztem, hogy ez egy rendészeti kérdés, rendészeti eszközökkel kell reagálni rá és ezt a rendeletet a Nemzeti "Mutyi" Dohányboltokkal nem lehet betartatni. Nem figyeltek - Jött az alkoholtilalom! És igazam lett!
Ugyanaz lett az eredmény mint más városokban ahol hasonló rendeletet alkottak, a Dohányboltok elrabolták az éjszakai vásárlókat a többi bolttól. A kisboltok tovább sanyargatása, és a "dohánymutyibarátok" kaptak még egy ajándékot, nem mintha nem lenne elég jövedelmező a trafik üzlet. A minta megvolt, az eredmény várható volt. Sőt maga a Fidesz frakcióvezetője szolgáltatta a bizonyítékot. Magyarné a tulajdonában lévő 4 dohánybolt egyikében sem tartotta be a saját maga által elfogadott rendeletet. Az októberi közgyűlésen még bírósággal fenyegetett a Polgármester, miszerint rágalmazásért be fognak perelni.

Aztán jött a töredelmes beismerés...  Csak következményei nem voltak.

Ma Tatabányán az árulhat éjszaka alkoholt akinek dohányboltja van, de az sem árt ha mellette képviselő. Elfogadhatatlannak tartom ezt a kettős mércét. Miközben becsületesen dolgozó és a jogszabályokat betartó kis boltosok kénytelenek voltak bezárni az üzletüket az éjszakai időszakban, addig mások minden retorzió nélkül szeghetik meg a Tatabányai rendeleteket.

Ha rajtam múlik, akkor folytatás a novemberi Közgyűlésen...
Mit érdemel az a képviselő aki a képviselői esküjét tudatosan, folyamatosan megszegve nem hajlandó betartani a saját maga által is megszavazott rendeletet? Egy hónapja volt a Polgármesterünknek ezen gondolkodni. Remélem már tudja a választ.