2017. június 4., vasárnap

Boldogulj a hivatalban 2.

Félsiker, így tudom összefoglalni a Boldogulj...-nak írt bejegyzésemet. A személyemet érintő megjegyzésekre nem akarok reagálni. Viszont végre foglalkoztak a valódi problémával is! Az Önkormányzati dolgozók bére tarthatatlanul alacsony. Igaz, hogy erre csak egy igen rövid bekezdésben futotta!

Kedves Szerkesztőség!

A 2017 évi országos költségvetés elfogadásáig nem volt lehetőség helyben megemelni a dolgozók illetmény alapját. Magyarország kormánya a mai napig nem képes foglalkozni a témával, miközben a kormányhivatalok béreit jelenősen emelték. A 2017-es költségvetés rendelkezései között kapott lehetőséget először az önkormányzatunk, hogy helyben magasabb illetményalapot állapítsanak meg. Amikor erre lehetőség nyílt akkor a Jobbik képviselői országosan mindenhol javasolták ennek emelését.

Tatabánya költségvetése bőven megengedné, az általam javasolt illetményalapnál magasabb elfogadását is. Azonban erre a helyi Fideszben nincs akarat. Mint ahogy már többször hallottuk a Fidesz hisz az alacsony bérek "versenyelőnyében". A polgármesterünk elvárja a magas színvonalú munkát, de e mellé a pénzbeli megbecsülést nem hajlandó megadni. Tatabánya idei költségvetési bevételeinek 0,01%-ára lett volna szükség a javasolt emeléshez. Na ez az, ami megalázó, igazságtalan és embertelen. Milliárdokat költünk látvány beruházásokra, sört főzetünk és még sorolhatnám. Azoktól, akik a lényegi munkát végzik, nem egyszer kifizetetlen túlórákkal, ki nem vett szabadságokat görgetve maguk előtt, pedig sajnálja helyi Fidesz a valós béremelést.

Na ezért nincs elég munkaerő a hivatalban. Javaslom, ha önök is fontosnak találják a fentieket, akkor erről írjanak. Ne a rossz nyelvek által csiripelt hangulatról. Mert a rossz nyelv nem forrás, a hangulat meg írja le a valós tényleges problémát.

Végül, tudom a mai világban nehéz jó példát találni, de szeretném felhívni a figyelmüket az újságírói etika alapvető szabályaira. Ha valóban pártatlan és független médium szeretnének lenni.

A cikkben szereplő nyilvánvaló csúsztatásokkal, torzításokkal nem akarok foglalkozni még akkor sem ha rólam szólnak. Ha ez az ára annak, hogy a valós problémákról írjanak akkor már megérte!