2017. június 1., csütörtök

A Polgármestert nem zavarják a városi rendeletek.

Egyre többször bizonyosodik be, hogy a városi rendeleteket a Fidesz nem tartja magára nézve kötelezőnek. Egy éve lakossági megkeresés alapján kezdem el foglalkozni, a zöldhulladék szállítás kérdésével. A helyi rendeletünk egyértelműen szabályozza a zöldhulladék szállítást. Lassan egy éve folyamatosan kérem, hogy végre teljesítsék a szolgáltatást, ahogy az elő van írva. Az évi tíz alkalomból eddig egyet sikerült (úgy-ahogy) teljesíteni és már június van. Tavaly sem sikerült több.

Az igazi meglepetést viszont a kérdésemre adott polgármesteri válasz okozta. A Schmidt Csaba szerint a szolgáltató azzal is teljesíti a kötelességét ha "megengedi", hogy a lakosok saját költségükön, saját eszközeikkel, saját felelősségükre beszállítsák a zöldhulladékot. Ez igen! Ha ez így megy tovább, lassan a kukákat is nekünk kell beszállítanunk? Akkor mit szolgáltat a szolgáltató?

Az már ne is zavarjon senkit, hogy a rendeletüknek ez nem felel meg:
11. § (1)1 A szolgáltató évente legalább tíz alkalommal megszervezi és lebonyolítja a lakossági zöldhulladék elszállítását az 1. § (2) bekezdése szerinti területen.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott zöldhulladék gyűjtésére a szolgáltató térítésmentesen az érintett ingatlanhasználó részére zsákot biztosít, alkalmanként három darabot, a további igényelt zsákokért díjat kell fizetni.
(3) A zsákok a szolgáltató által előzetesen megjelölt helyeken vehetők át; az ingatlanhasználók tájékoztatásáról a szolgáltató köteles gondoskodni.
(4) A zsákok kihelyezését az ingatlanhasználó a szolgáltató által előzetesen megjelölt és a Tatabánya Megyei Jogú Város és a szolgáltató honlapján közzétett időpontban, valamint területre helyezheti ki elszállítás céljából.
(5) Az ingatlanhasználó a zöldhulladék gyűjtés keretében jogosult a fák, cserjék ágait az ingatlan elé kihelyezni oly módon, hogy azzal a forgalmat ne akadályozza.

Alább pedig a Polgármesterünk írásos válasza:
(Az üzenet egyértelmű: mindenki oldja meg magának ahogy akarja. Köszönjük!)