2017. június 4., vasárnap

Boldogulj a hivatalban

Reakció egy kényszeredett még cikknek sem nevezhető valamire... itt olvasható

Soha nem szerettem ha egy helyi vagy országos médium csak egy irányból értelmezi a történéseket, ha nyilvánvaló pártkötődése nem hagy teret semmilyen, akár az állításait alátámasztó kijelentéseknek sem, csak azért mert nem a megfelelő pártlogó függ a megszólaló mellén. Az ilyen párt szócsöveket érdemes a helyén kezelni és nem készpénznek tekinteni az állításait. Jellegükből adódóan nem is tulajdonítok nagy jelentőséget a kicsavart értelmezéseiknek.

De, ha a helyben, a helyi közélettel foglalkozó médium (bár országos háttérrel) a minimális tárgyilagosságra sem képes, akkor már kezd rossz érzésem lenni. Ha ez Tatabányán történik akkor ez csak fokozódik és, ha pont engem hallgatnak el akkor engedtessék meg, hogy megszólaljak.

Biztosan nehéz úgy híradást készíteni, vagy véleményt formálni egy témáról, hogy pont azt nem akarjuk megemlíteni aki már hónapok óta érdemben foglakozik a témával.

Tisztelt Boldogulj Tatabányán szerkesztők (szerkesztő)!

Az önkormányzati dolgozók, tarthatatlan helyzetére az elmúlt fél évben havonta többször felhívtam a figyelmet! Ha tényleg figyelemmel kísérik a tatabányai közéletet, akkor Önöknek(Önnek) is észlelniük(-nie) kellett volna, hogy rendszeresen említettem a hivatali munkavállalók méltatlan alulfizetettségét. Azonban, ha csak ennyi tettem volna akkor a cikkük csupán csak rossz szájízt okozott volna, hiszen eddig sem a helyi Jobbik tevékenységét akarták népszerűsíteni.

Az Önkormányzatunk lassan évek óta munkaerő hiánnyal küszködik és ennek egyértelmű oka hogy a bértáblát 2009-óta befagyasztották. Ennek helyi módosítására csak idén nyílt lehetőség. Megalázóan alacsony bérekért kell dolgozniuk a Tatabányaiaknak és NEM CSAK A HIVATALBAN! A kormányhivatal viszonylag jól (vagy inkább csak jobban) fizetett állásai, és az emelkedő munkaerő piaci bérek komoly alternatívát jelentenek az önkormányzati dolgozóknak. A hivatal munkaerő gondjainak elsősorban ez az oka.

A Jobbik azonban nem csak beszél erről, hanem tenni is szeretnénk ennek csak egyik példája az az indítványom amit a helyi Fidesz nem szavazott meg: olvass, vagy akár az utolsó közgyűlés után készült riport a helyi Tv-ben: nézz.

Itt válik érdekessé az elég szűkszavúra sikeredett "valami", amit megjelentettek a blogjukban.
Ha már a tatbányai boldogulást választották szlogennek és idézem "‘Hisznek benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni.", akkor annyi tárgyilagosságot elvárnék, hogy legalább azt említsék meg: Van tatabányán egy képviselő és egy párt amelyik hónapok óta folyamatosan kiáll a hivatali dolgozók béremelése mellett. Ha figyelmesek akkor láthatják, azt nem is kérem, hogy írják le : Jobbik, vagy talán a nevemet. Ez biztosan túl sok lenne ... A rossz nyelvek pedig nem forrás ...

Mint ahogy már jeleztem, továbbra is állok rendelkezésükre, de csak személyesen.